torsdag 2 mars 2017

Anticimex till börsen?
Då var det dags för lite detektivarbete. Det har pågått diskussioner ett tag om att Anticimex skulle vara påväg till börsen. Informationen kring detta har varit dålig och det troliga är väl att det stannar vid ett rykte.

Anticimex är ett ganska känt företag som sysslar med bl.a. skadedjurshantering och försäkring. Bolaget har ökat sin omsättning varje år från starten 1934. Jag tror inte att branschen kommer att minska utan snarare att vi i framtiden kommer att få ännu större problem med t.ex. skadedjur. Jag kan inte heller på rak arm säga någon konkurrent utan att googla fram det. Det känns som att alla som får skadedjursproblem tänker "bäst att ringa Anticimex". Väldigt unik situation där det här i Sverige nästan blir en monopolliknande situation som uppstår. Sådana företag finns det många som vill äga.

Anticimex ägs idag av EQT (ägs i sin tur av Investor) efter att ha förvärvat bolaget från börsnoterade Ratos 2012. EQT har under 2016 satt flertalet bolag på börsen. Det har varit ett ganska tacksamt IPO-klimat där vi fått se många nyintroduktioner på börsen. EQT har satt b.la Academedia och Scandic på börsen under 2016. Prioriteten i att även börsnotera Anticimex har kanske därför inte varit den högsta.

Skulle Anticimex komma till börsen skulle jag vara mycket intresserad av att teckna. Det hade varit en fin komponent i min portfölj då bolaget har många av de delar som jag vill ha. Troligen har planerna på börsintroduktion dock lagts på is med hänsyn till de förvärv (som Anticimex har gjort, de har köpt upp en del stora bolag) och den tystnad som funnits under 2016. Ryktet verkar förbli ett rykte och Bearfighter Investment får inte ett eventuellt favoritbolag till sin portfölj.

Det kanske finns någon läsare som sitter inne med mer information i dagsläget? Dela väldigt gärna med er av detta isåfall, det skulle uppskattas!

4 kommentarer:

 1. Monopol är att ta i, men nog har de ett väldigt inarbetat varumärke. Dessutom har jag upplevt att de har duktig personal som vet vad de håller på med (kan finnas ett samband där), så till rätt pris vill jag också med. Precis som du säger är det knappast en bransch som kommer att minska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tog väl i lite ska erkännas... Har tyvärr ingen statistik över hur stora marknadsandelar de har, men de lär vara bra stora inom branschen. Nöjda kunder är en stor del för att ett företag ska kunna utvecklas, så det är ju såklart positivt. Framtiden får utvisa om vi ser Anticimex på börsen i framtiden!
   Mvh
   Bearfighter Investment

   Radera
 2. Jobbar i diverse sämre förorter i Stockholm och kan bara konstatera att kackerlackor, vägglöss och annat skit finns i överflöd... Skulle teckna utan en sekunds tvekan!

  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och även resandet har ökat mycket de senaste åren och många får med oönskade saker i resväskorna på vägen hem från t.ex Thailand. Det lär väl inte heller något som avtar i framtiden. Sen får man såklart väga in aktiepriset innan man bestämmer sig för att teckna, men bolaget tror jag absolut på!
   Mvh
   Bearfighter Investment

   Radera