söndag 21 maj 2017

Minskar ner i Starbucks


Jag har minskat mitt innehav i Starbucks, som ett steg i att öka min likviditet i portföljen. Jag har inte hunnit skriva min analys om Starbucks mer än den jag gjorde vid inköpet. Jag fortfarande gillar bolaget och har kvar en ganska bra procentandel, mina åsikter om bolaget har alltså inte förändrats.

Som det ser ut just nu kommer jag inte göra en djupare analys av bolaget på grund av tidsbrist. Om jag får tid så är det inte omöjligt att jag prioriterar detta. Jag har inte köpt bolaget utan analys, men jag har inte skrivit ner denna på bloggen eftersom det var ett tag sedan.

Den ökade likviditeten är ett steg för att vara bättre förberedd om större dipp skulle komma. Dessutom har jag gått in i en fas där det finns 1 (möjligtvis 2) ganska små bolag som jag vill ha in i portföljen. Värderingen på dessa tycker jag är lite dyr i dagsläget, men att de skulle komma ner på attraktiva nivåer ser jag inte som en omöjlighet. Om detta inträffar känns det bra att snabbt ha tillgång till kapital. Eftersom jag anser att marknaden inte heller riktigt fått upp ögonen för (iallafall ena bolaget) aktierna så vill jag heller inte avslöja vilka det är.

Avslutningsvis önskar jag mina läsare en bra vecka på börsen nästa vecka. Vi hörs!


1 kommentar:

  1. Passade på att köpa en kopp Starbucks när jag var i Stockholm i helgen. Var sjukligt gott. Inte gjort det sen jag var i New York senast.

    Var ett tag sedan jag fyllde på i Starbucks faktiskt. Ligger inte högst i prio på min lista direkt :)

    Kör hårt!

    SvaraRadera