fredag 28 juli 2017

Kontorshotell till börsen??


Det har pratats lite löst om att kontorshotellet Convendum ska göra entre på börsen. En notering på First North är inte omöjlig under året.

Med kunder som Uber och Spotify känns det här som ett bolag som vill vara "inne" nu. Detta kan locka dit andra kunder. Små teknikbolag vill vara där det händer saker och därför kan ett populärt kontorshotell bli guld värt när man ska knyta kontakter.

Hur är då intresset från min sida? Jag har ännu inte kollat på siffrorna för bolaget. Första steget när jag plockar in ett bolag till portföljen är att kolla deras affärside. Det är på det stadiet jag är nu. Vid min första anblick är jag kluven, med övervikt åt det skeptiska hållet. Ett bolag måste kännas klockrent för mig för att jag ska investera och det gör det definitivt inte i dagsläget. Jag kan dock inte utesluta att Convendum känns som ett väldigt spännande bolag som jag gärna skulle vilja läsa mer om. Vid en eventuell börsintroduktion skulle jag definitivt följa bolaget även om jag inte är aktieägare.

Jag föreslår för den nyfikne att kolla in DI Digitals podcast där de pratar lite om bolaget. Det här var för några månader sedan och är alltså inget färskt avsnitt.

För övrigt kan jag avslöja att jag gjorde en teckna-sälj i Cimco Marine vid deras börsintroduktion. Det är ganska ovanligt att jag sysslar med detta, men eftersom intresset var så stort, och chansen för överteckning var stor valde jag att teckna. Det blev en skön vinst att ta hem första dagen. Detta är något som jag absolut inte rekommenderar er läsare att göra då det är stora risker (om man inte vet vad man håller på med) och man måste vara påläst.

Jag önskar mina läsare en fortsatt trevlig sommar och uppmuntrar som vanligt alla att ta sina egna beslut på börsen. Ni läsare som uppskattar bloggen får gärna slänga iväg en kommentar, det brukar värma!

2 kommentarer:

  1. Det ska bli intressant att analysera det bolaget! Glad sommar!
    /Gunnar

    SvaraRadera